måndag 26 maj 2008

Trotsålder

Helga har tydligen kommit in i någon typ av trotsålder just nu verkar det som. Helt plötsligt har hon börjat tugga på mattkantar som hon inte ens gjorde som liten valp, så nu har vi tre mattor som saknar hörn... Hon har också kommit på att om man ställer sig på baktassarna och lutar sig mot köksbordet så kan man hitta en hel del kul saker att dra ner på golvet och tugga sönder. Här om dagen käkade hon en bläckpenna och stal två varmsmörgåsar som hade blivit över från att vi åt....suck. Jag som börjar jobba heltid nästa vecka, hur i hela friden ska jag våga ha henne ensam i åtta timmar!?

Förra veckan började vi en spårningskurs, så imorgon ska vi ut i skogen och göra spår. Få se hur det går. Lydnaden tränar vi på varje dag här hemma, men i och med att hon börjat få lite egen vilja så får jag jobba desto hårdare för att få henne med på noterna. Sen då jag väl lyckas få henne motiverad så jobbar hon riktigt, riktgt fint.

Sitter här och håller på att få gråa hår då jag inte kan bestämma mig om jag ska anmäla Helga till bordercollie specialutställningen eller inte. Anmälningen ska postas på måndag nästa vecka. Vad jag har förstått på folk som vet så lär det vara en bra domare.... Men utställningen ligger över 400km härifrån i Villmanstrand. Tvärs igenom hela Finland. Skulle det vara närmare skulle jag absolut inte tveka, men det är den långa vägen som ställer till det. Jag vet ju att T inte är särskilt intresserad av att fara på hundutställning så där långt, så jag skulle förmodligen behöva resesällskap. Någon? Fast jag vet ju inte om jag lyckas få ledigt från jobbet heller....

Jag har varit ledig förra veckan och den här veckan. Städat, tvättat fönster och bytt gardiner har jag gjort. På kvällarna har vi jobbat på i trädgården. Fullt upp med andra ord. Inkommande fredag har vi dimission från skolan och jag får äntligen mina hälsovårdarpapper!:) Vad skönt.

Äh, nu ska jag sluta tramsa. Ha det bra!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Rapsuja pienelle Helgalle ja kämppikselle ja kiitos onnitteluista :)
Nyt löytyy videokin blogista :)

Toivottavasti nähdään taas pian,
Julia

Anonym sa...

...piti kirjoittaa kämppiksille :)