tisdag 1 juli 2008

Visit i Hollola och Bc-specialen

Ett lyckat veckoslut är avslutat och det är dags att återgå till vardagen igen. På fredagen åkte vi (jag, T och Helga) ner till Hollola för att hälsa på hos Helgas uppfödare igen. Det var så roligt att se hur syster Sidney har utvecklats mycket sedan sist, och Helga och Sid lekte och busade massor. De är bara för härliga! Samtidigt var det också så roligt att se att mycket av det beteende, gester och miner som Helga har återfinns hos antingen mamma Brie eller pappa Remy. Mycket av det hon gör ibland fick sin förklaring....:)
På lördagen åkte T vidare mot Helsingfors, medan jag och uppfödaren Ella åkte till en hundutställning i Järvenpää. Endast för att titta denna gång. Vad skönt det var att bara få stå i lugn och ro medan alla andra visade upp sina hundar ringen. Det blev att stifta många nya bekantskaper, och många namn fick ett ansikte. På lördagskvällen var det hårt slit som gällde. Tvätt av 6 hundar, borstning, kloklippning och övrig trimning.... Sen var det bara att gå och sova eftersom det var tidig väckning på söndagen.
Söndagsmorgonen började med väckning kl.6. Oj, oj så trött jag var. Det är vid sådana tillfällen man börjar fundera om man verkligen är riktigt klok.... Kl. 7.30 startade vi iväg mot Villmanstrand och Bordercollie specialutställningen. Tre människor och sex hundar + en hel del rekvisita i den ena bilen och en människa och en hund + resten av alla tillbehör i den andra bilen.
Sammanlagt 109 bordercollie anmälda. Dagen kom att bli en riktig höjdare! Jag ångrar inte en sekund att jag bestämde mig för att anmäla Helga till specialutställningen och åka tvärs genom hela Finland, det var det värt! I Helgas klass var det totalt 5 tikvalpar (7-9 månader), i den mindre klassen, valpar 5-7 månader var det 3 tikvalpar. Helga vann sin klass och fick hederspris samt blev sen också bästa tikvalp. Brodern Tico vann också han sin klass och blev bästa hanvalp. Detta resulterade i att Helga och Tico tävlade mot varandra om vem som skulle bli rasens bästa valp. Tico drog det längre strået och blev rasens bästa valp (Grattis Reijo och Tico!), så följaktligen blev Helga bäst av det motsatta könet. Systern Sidney placerade sig som tvåa i klassen, också hon med hederspris. Grattis Ella och Sid!
Förövrigt hade Maccabee-hundarna en riktigt, riktigt lyckad dag och tog hem många fina placeringar. Stort GRATTIS till Ella som lyckats få fram så fina hundar och till hundarnas ägare! Jag vill också sända ett varmt tack till Ella för gästfriheten, för alla råd, tips och uppmuntran! Bättre uppfödare får man leta efter!
Nästa utställning infaller om några veckor i Björneborg. Då kommer också syster Bell från Sverige att delta. Vi ser mycket fram emot att äntligen få träffa er, Martina och Bell!
Här emellan blir det en hel del arbete, men vi ska också försöka hinna njuta av det förhoppningsvis varma sommarvädret med långa promenader, härliga simturer och lite träning.

2 kommentarer:

Nina sa...

Grattis till er :)

Antonia sa...

Wow, grattis till BIM Valp! :) Vi MÅSTE ta en promenad tillsammans..! Nästa vecka?