fredag 19 december 2008

Helhelg i Helsingfors

Här kommer en försenad rapport från Vinnar-utställningen i Helsingfors senaste helg. På fredag kväll bar det iväg, bilen fullpackad med grejer och så Helga naturligtvis. Vi tog det lugnt på vägen ner och klockan hann bli 00.15 innan vi kom fram. Så var det bara att bära in väskorna (fick låna en kompis' lägenhet i H:fors...TACK!)och krypa till sängs. På lördag var det tidig väckning då ringen började redan kl.9. Vi tog oss iväg i god tid så vi fick ta det lugnt. Väl framme träffade vi genast Helgas bror Tico och så hann vi gå omkring lite på djurmässan (ja, det ordnades djurmässa i samband med utställningen. Bl.a. kaniner, marsvin, papegojor, ponnyn, laman m.m.) också innan ringen började. Först ut var Tico och som vanligt klarade han sig riktigt fint. Han fick Excellent och kom andra i juniorklassen, dessutom knep han ett reserv-cert också! Stort grattis Tico och Reijo!

Jag var lite nervös inför Helgas uppträdande i ringen, men hon uppfördesig sist och slutligen mycket bra och jag är väldigt stolt över henne. Resultatet blev Excellent och en andra plats. Domaren, en dansk, var väldigt krävande och visste vad han ville ha. Det delades ut mycket rött, blått och till och med gult. Så vi får absolut vara nöjda med vårt rosa band!:) Kritiken låter så här:

"12 months. Good size. Excellent head and expression. Good bite. Nice neck and front. Good topline. Bit too long in loin. Well angulated. Excellent colour and coat. Good substance, body and bone. Moved very well. Bit too high tail".

Efter utställningen var det meningen att vi skulle träffa Helgas uppfödare och några av Helgas syskon, men det blir inte alltid som man har tänkt sig..... så denna gång fick tyvärr hoppa över det efter diverse krångel med bilen.

Nåja, på söndagen var det bara att packa ihop och åka hem igen. På hemvägen stannade vi till för att träffa uppfödaren, jag ville att hon skulle få se Helga då hon inte har sett henne på ett halv år. Och hon ville naturligtvis se Helga också. Sen stannade vi även i Tammerfors i köpcentret Ideapark på hemvägen för att shoppa lite. Orkade inte direkt koncentrera mig på något shoppande, då det ändå hade varit en rätt tung helg och mycket av hemvägen återstod ännu. Ett par timmar tillbringades ändå där innan vi fortsatte färden hemåt. Klockan var 21.30 på söndag kväll då vi var hemma i Vasa igen. Hohh. En tung och påfrestande helg, men jätte kul hade vi!:) Nästa år igen med andra ord...;)

Dock har inte denna vecka varit bland de lättaste ska jag säga, eftersom det inte blev att sova så mycket förra helgen. Nå, nu är det ju helg igen och jag hoppas att jag får sova lite längra på morgnarna denna helg åtminstone.

Imorgon bli det inhandla de sista julklapparna och på söndag ska granen letas. Äkta gran ska det vara!

Ha en riktigt skön helg allesammans! Håll tummarna för en vit jul!

5 kommentarer:

Stina sa...

Jasså, det blir svansproblem här också.
Ja, om det är nåt vi känner till, så är det just precis det.
Löjliga bedömmningar.
Och då blir det väldigt svårt att få den att hållas nere när den än gång börjat förbli uppe.
Häls Stina

*Carina* sa...

Stina-> Jag skulle inte kalla det problem. Helgas svans är inte alls så hög som hanarna har tendens att bära sin. Den stiger bara en aning ovanför rygglinjen, så jag ser det snarare som en utmaning än som ett problem. Det är ingen omöjlighet att få bukt med den. Carina.

Anne sa...

HAUskaa Joulua ja Onnea vuoden 2009 koirakarkeloihin! Me aiomme Lillin kanssa korkata agilityssa kisaura ensi sunnuntaina epävirallisissa kisoissa. Tavoitteet eivät ole korkealla, kunhan pidetään hauskaa...

Anonym sa...

Nej, jag menade inget illa om svansen, men när det börjar dyka upp på bedömmningarna, då är det illa.
Men det fixar du säkert.

cm sa...

STORT GRATTIS till fina framgångar i Helsingfors! Du har en riktig utställningsstjärna i Helga! Önskar Dig och Din familj en riktigt god fortsättning på det nya året! Hoppas vi får tillfälle att ses snart igen!

:)Lena