torsdag 27 augusti 2009

Sköna semester

Så börjar då semestern lida mot sitt slut. Hela 3 veckor ledigt har jag haft, tid att göra precis det jag har haft lust med, tänk! Dessutom fick vi det ordnat så att T också har haft semester samtidigt, vilket betyder att vi har kunnat hitta på saker tillsammans. Jag tycker vi har hunnit med massor under dessa veckor!

Första veckan var vi som sagt på bilsemester i Norge och levde campingliv ett tag. En jättekul resa! Norge är så vackert! Skönt att komma bort hemifrån ett tag och spendera tid helt för oss själva. Det blev som beräknat en resa på ca 3500 km.

Hemma har vi också fixat och donat med en hel del. Terass till framsidan, utebelysning på balkongen, tvättat fönster, sytt gardiner, städat bilen, klippt gräs m.m., m.m. Dessutom har vi gått på stan, shoppat lite, ätit på restaurang o.s.v.... Sådant vi till vardags vanligen inte hinner med.

Förra helgen var dock den helg jag både har väntat på och fasat för. Helgen då jag och Helga åkte ner till Helgas uppfödare. Det var så kul att träffa uppfödaren och Helgas släktingar! Helt otroligt vilken blandning Helga är av sina föräldrar. Vissa drag kommer helt klart från mamma Brie, medan andra är som en direkt kopia av pappa Remy. Skojigt! Samtidigt fick vi också träffa Helgas syster Sidney och mormor Noddy som också de bor hos uppfödaren. En riktig släktträff blev det! På lördagen var vi och tittade på en vallningstävling och på söndagen besökte vi utställningen i Heinola. Där fick jag den stora äran att få visa upp mormor Noddy bland de bästa tikarna. Alldeles otroligt vilket "go" det är i henne! Hon njuter verkligen av att få springa i ringen. Dessutom blev pappa Remy BIR på utställningen!Så kom då måndagen, dagen då Helga skulle röntgas och ögonlysas. Jag var så otroligt nervös!! Tänk om allt är åt skogen.... Som tur var så var uppfödaren med, vilket faktiskt kändes jätte skönt. Knäna palperades, inget att anmärka. Armbågarna röntgades, såg bra ut. Höften röntgades, inte heller där något konstigt. Ryggen röntgades, också den frisk. Ögonen undersöktes (gonioskopi), där kunde konstateras förändringar. Dock sådana förändringar som knappast kommer att påverka Helgas liv på något sätt och i den mån att hon inte kan anses som sjuk. Diagnosen blev därmed öppen, och det är nu upp till avelskommittéen huruvida hon kan användas i avel eller ej. Naturligtvis skulle det vara jätte roligt om Helga någongång får valpar, men det viktigaste är ju ändå att hon är frisk och kan leva ett normalt liv. Det var en sömnig liten tjej att stuva in i bilen och påbörja färden hemåt. Äntligen är den där dagen över, nu får vi bara vänta på de officiella resultaten från kennelklubben och hoppas att de är lika fina. Ett stort tack till Ella för att vi fick komma, för husrum och god mat, för utbyte av tankar och idéer och för sällskap och stöd på djurkliniken.


(Foto: Helga, brorsan Tico och syster Sidney)
De senaste dagarna har vi mest bara tagit det lugnt. Imorgon skall jag med en god vän och shoppa till Ikea.:) Sen får vi se vad som händer i helgen.


Inga kommentarer: