söndag 20 september 2009

Välgörenhets match-show

Jag fick igår kväll veta att det ordnas en välgörenhets match-show i Vasa idag med start kl. 11. Hade svårt att bestämma mig om jag skulle fara eller inte... Till slut bestämde jag att om jag vaknar i tid, utan väckarklocka, så far jag.

Vaknade kl. 9 imorse och kunde konstatera att jag har gott om tid att göra mig färdig och åka på match-show. Både Pico och Helga fick följa med. Muru skulle också ha fått följa med, men av någon orsak vägrade hon komma ner från övre våningen då vi skulle fara. Så hon fick lämna hemma.

Det var rätt mycket hundar anmälda och det blev att vänta länge. Sen då det äntligen började hända någonting, så skulle jag ha behövt vara i två ringar samtidigt... Så det blev att springa av och an... Först med Helga i ringen för stora hundar, där fick vi rött band (tävlade mot en Golden retriever). Sen blev det att gå med Pico i ringen för små hundar där vi också kammade hem ett rött band.

Snabbt fick jag byta hund för att sedan ställa mig i ringen med Helga igen bland alla som fått rött band. Domaren hade svårt att bestämma sig och vi fick stå läääänge... Till slut började hon äntligen placera hundar..en efter en... och vi fick ställa oss på första plats!!:)

Samtidigt märkte jag att alla små hundar med rött band redan var i den andra ringen. Så då blev det snabbt till att byta hund igen och in med Pico i ringen. Det gick riktigt bra och Pico blev 3:a. Många fina pris fick vi!:)
Till slut blev det då dags för BIS ringen med Helga. Sammanlagt 9 hundar. Vi fick springa flera varv och stå länge igen... Det var två domare som tillsammans skulle bestämma... Sen plockade de ut 4 stycken och vi var en av dem. :) De andra fick lämna ringen... Sen fick vi igen springa runt och ha hundarna att stå... Till slut var det vi mot en cockerspaniel som tävlade om vinsten. Så vi fick igen springa runt ett varv och ställa hundarna att stå... Slutligen hörde jag domaren säga "och vinnare idag är vall... ursäkta, collien!!" Tittade omkring mig, jag kunde då inte se någon collie... Såg antagligen ut som ett frågetecken. Den andra domaren sade sen på nytt att "ni är vinnare, ni är BIS 1" och pekade på mig och Helga!!:) JIPPIIII!!:)

En hel del fina priser fick vi, för vinsten i BIS ringen fick den fina lättmetall buren i pink!!:) Hihii... Vilken lyckad dag det blev, fast jag inte ens hade tänkt fara från början!

6 kommentarer:

Nina sa...

Äh, jag som tjatade igår att det aldrig ordnas nå match shower så går ja o missar en sen :P Men grattsi till placeringarna!

Anne, Lilli&Iitu sa...

Onnea hirveästi!!! Mulla oli pari viikkoa sitten samanlainen hullunmylly match show:ssa. Olisi pitänyt olla molempien koirien kanssa kehässä yhtäaikaa. Olin aivan sekaisin... Oletko muuten ajatellut käydä Picon kanssa näyttelyissä nyt kun se on veteraani ja pääsisi ilmaiseksi. Se on mun mielestä vaan niin komea herrasmies :)

terez sa...

Grattis vännen ! va roligt med placeringarna =)

Jennifer, Tiini och Inka sa...

Grattis! =D skulle ha vart kul att åka med Inka men så klart kunde man inte komma när vi inte hade fått veterinär tid till Inkas sista vaccination före imårgon (dagen efter förståss).

Anonym sa...

Tack för alla grattisar!:)

Anne: Kyllä Picon kanssa vielä käydään jossain näyttelyssä, ehkä ensi kesänä jossain ryhmänäyttelyssä. Jos se vaan saa olla terve... //Carina

Maccabee Divine Melody sa...

Stort Grattis, Gud vad ni är duktiga :). Även Grattis till era fina röntgen resultat
Kram