torsdag 14 oktober 2010

Höstaktiviteter

Tiden bara rusar iväg och hur jag än försöker hålla bloggen någorlunda "up to date" så har plötsligt flera månader flugit förbi.

I augusti och början på september deltog Helga i några agilitytävlingar. Några harmliga fel här och där, speciellt kontaktfältet på A-hindret har vållat problem på sistone. Ingen större framgång på agilitybanan med andra ord.

På lydnadsfronten har det också varit rätt lugnt ett tag nu. Vi tränar regelbundet och försöker få delmomenten i vinnarklassen att sitta som de ska. Nu den senaste tiden har vi kämpat med vittringsapporteringen, vilken utmaning! Helga hade svårt att förstå att hon inte enbart ska använda hjärnan, utan nosen också. Men, nu verkar det som om poletten har trillat ner och det har gått upp ett ljus. Så, nu är det kul att bygga vidare.


Pico och Muru följer med på träningarna och får oftast göra en liten insats de också. Speciellt Pico tycker det är jätte kul att få hänga med och göra någonting smått.

Förövrigt har Pico inte mått så bra på den senaste tiden. Han är väldigt styv i kroppen, vill ogärna gå längre promenader och haltar lite mellan varven. Han äter också Cartivet nu, precis som Muru. Ibland har jag varit tvungen att ge honom verkmedicin också, då jag har märkt att han inte mår bra. Vi får väl se vart det bär... Muru har mått toppenbra hela sommaren och hösten. Lite småhaltande nu som då, men inget värre. Dock märks det att hon haltar mer nu igen då det blivit kallare.

Vi har också ett litet projekt inplanerat nu i höst. Väntar, väntar och väntar på att Helga ska börja sin löptid (som egentligen borde ha börjat för ett par veckor sedan). Det är nämligen så att vi planerar valpar!:) Valpkullen planeras i samarbete med kennel Maccabee och valparna kommer att födas där. Förfrågningar om den planerade kullen riktas direkt till kennel Maccabee.

Återkommer med mer information om hur projektet framskrider. :)

1 kommentar:

cm sa...

Hurrilagänget håller tummarna för att löpet kommer igång. Här löper Della för andra gången och hon går som en klocka på den punkten. Pinja tar det lugnt efter steriliseringen för två veckor sedan och tycker livet är supertrist, när man inte får träna agility förrän om ännu två veckor. Allt har gått kanonbra! Hoppas brorsan piggnar på sig. Det är inte roligt med ledvärk.

:)Lena