torsdag 6 mars 2008

Försenad sportlovs uppdatering

Äntligen har jag tid att skriva en stund. Sportlovet förra veckan var alldeles fullspäckat med program. Jag och Helga tillbringade tre dagar i Hollola hos Helgas uppfödare. Oj, så kul vi hade!:) Vi åkte tåg från Vasa till Hämeenlinna där E hämtade oss. Helga tyckte tågresan var jätte kul då hon hittade en 10 månader gammal Cairnterriervalp att leka med på tåget. Vi träffade alla Helgas syskon förutom Bell som bor i Sverige. Helga är så otroligt olik sina syskon! Till beteende och ansiktdrag väldigt lika, men päls och benstomme är som från en annan planet. Alla de andra har slät, rak päls medan Helgas päls är lång och "burrig". Benstommen är mycket grövre än de andras också.... Vi kollade lite foton från då Remy (Helgas pappa) var valp och tydligen är det därifrån tösen har ärvt både pälsen och benstommen. Men, det jämnar väl ut sig i slutändan. Vi tränade lite lydnad tillsammans och fick mycket bra träningstips och idéer, så nu är vi fulla av energi och tränarglädje.;) Helga och syskonen busade och lekte i dagarna tre, så hemresan på tåget gick mycket lugnt till.

Kom alltså hem från Hollola på onsdag, och på torsdag bar det iväg på kryssning till Stockholm med våra goda vänner K och J. Pico och Muru var hos uppfödaren S så länge, medan Helga tillbringade tiden hos min en god vän som också har tre hundar (leken fortsatte alltså några dagar till med nya kompisar). Stockholm var vackert och lika härligt som vanligt. Jag och K shoppade en hel dag, medan T och J for iväg till någon bilfirma för att trimma T:s bil. Vi hade jätte kul och dansade hela natten på båten hem.:)

Det var väl sportlovet i korthet ungefär. Den här veckan har vi återgått till vardagen. Jag är som bäst på praktik inom skolhälsovården, försöker skriva lite på slutarbetet mellan varven, gör inlämningsuppgifter och annat skoj... Däremellan håller hundarna mig sysselsatta.

Nu inkommande helg på lördag bär det iväg på Sheltti specialutställning nära Tammerfors. Jag har inte anmält varken Pico eller Muru, men jag har lovat att fara och ställa ut en hund åt S. Det lär minsann bli tidig väckning på lördagsmorgonen då starten blir kl. 05.00. Ibland undrar man varför man håller på med dessa hundar, och vad som egentligen får en att stiga upp strax efter kl. 04 en lördagsmorgon....

Sen på söndag har jag planerat att fara med Helga på match-show. Det ska börjas med utställningsträning i tid, så nu då alla vaccinationer är i skick tänkte jag passa på. Ska bli spännande att se om hon alls kan uppföra sig.

Ha det bra och trevlig helg!

6 kommentarer:

terez sa...

hej =) ta o hör av de naen da så får du ta helga mede o kom uvi o hälsa på oss, mira sku no va till se tå åter..=)

Vi & Vår Vardag sa...

Lycka till med utställningarna:)

Jennifer sa...

Hoppas det gick bra på match showen ikväll nu då :) Jag tycker jag blev riktigt nöjd med vårt resultat :)

Anonym sa...

Oj va mycket program ni har!

Anonym sa...

Hejsan! Är inne o. kollar hundsidor och hittade din blogg =)
Jag söker efter valpträffar och lydnadsträning för valpar, i Korsholm/Vasa. Kanske du kan tipsa mej om var såna ordnas? Har en 5 månaders blandrasvalp (irl.setter/lab/wachtelhund) som skulle behöva träffa lite andra hundar =)
Ha en skön dag!
Kristina

*Carina* sa...

Kristina -> Hej, vad trevligt att du hittade hit!:) Vi träffar gärna dig och din valp för Helga behöver också lekkompisar och dessutom är de nästan lika gamla. Skicka gärna ett e-mail på carina.fronas[a]luukku.com så kan vi diskutera närmare. Jag kommer också att hålla en vardagslydnadskurs nu i vår i klubben Botnic agility club. Anmälningstiden till kursernä går ut denna vecka, så ännu hinner du anmäla dig om du vill. Dessutom är det jag som tar emot dem.:) Gå gärna in på www.botnicagilityclub.com Vi hörs!:)