onsdag 9 april 2008

Catfight

Helga börjar allt mer visa var hon står i flocken. Muru och hon tycks ha meningsskiljaktigheter ganska ofta nu för tiden och jag får hela tiden vara på min vakt och försöka förhindra att de ryker ihop.

Här om dagen hade vi en riktig "catfight" mellan Muru, Helga och mig! Muru nosade på Helgas tuggben och tyckte att hon skulle låna det så hon morrade åt Helga. Helga tyckte naturligtvis att Muru ska låta hennes tuggben vara ifred och morrade tillbaka. Varpå Muru blev arg på Helga och gjorde ett försök att visa henne att hon minsann nog ska ta hennes ben. Helga gav naturligtvis tillbaka dubbelt så mycket, varpå jag tyckte att nu räcker det. Muru fattade vinken direkt då jag höjde rösten och gav sig, men lill-huligaanen flög på Muru på nytt. Då blev jag arg på Helga och tog i henne ordentligt i nackskinnet. Med den följden att Helga blev arg på mig som jämnt måste lägga sig i allt enligt hennes mening. Så då tog hon ut sin ilska på mig istället med att morra riktigt ordentligt och bita. Jag fick henne ändå ganska snabbt att inse att hon gjorde ett stort misstag som gav sig på mig. Bara att ta lite "time out" en stund, för oss alla tre så lugnade det sig sen igen.

Efter det här har dock "flickorna" tagit ihop rätt ofta, så jag bara väntar på den dagen då de gör upp riktigt på allvar vem som bestämmer. Slutresultatet vet vi ju redan, det är helt klart Huliganen med stort H som tar ledarpositionen. Pico har dock gjort mycket klart för henne att det är bäst att hon håller sig stadigt med alla fyra tassar på jorden då han är i närheten.

Det är lite turbulens i flocken just nu, men den lägger sig nog bara tjejerna får rangordningen på klart.:)

5 kommentarer:

Petra sa...

Vad läskigt att vänta att de kanske ryker ihop snart! Men sån är ju hundvärlden.

Jennifer sa...

Hejsan!
Inte gör det mej något att tjuvläser min blogg utan att kommentera. Säkert många som gör ;) Jo vi har en hel del program Tiini och jag, och det är ju sååå kul! Det som är allra roligast är nog att lära henne alla trick och Agilityn förståss också.
Jaa tänk att man märker så på en hund hur överlyklig hon blir så fort hon blir satt framför ett hinder, helt klart en sak jag kommer fortsätta träna och kanske efter några år tävla också. ;) Vi har också en hel del match-shower och utställningar som vi har funderat över nu i vår och sommar. Vi hoppade också över match-showen i Jurva, var trött efter praktiken idag och ville ta det lite lugnt. Vilken tid på söndag är match-showen och var? Måste se om jag kan komma, vi har ju rally-lydnaden men det skulle vara jättekul att komma ut på match-show före utställningen i vasa som träning. Tiini behöver hon med all träning i världen på att kunna koncentrera sej bättre bland andra hundar. Ha det så bra, vi ses kanske på söndag!

Mirjam + Falco sa...

Jaha, nu har vi också haft lite jobbigt i flocken. Falco hade fått en ny matsäck och vakta den jättehårt. Sam sku ju nosa på den vad det var och då höll Falco på att flyga på honom. Men som tur är så slapp Sam under sängen så de morrade bara åt varandra. Falco gjorde nog ganska tydligt för Sam att om han har något så ska nog inte Sam komma för nära, de kommer nog inte att ta ihop helt, för Sam ger sej direkt (smart hund).

Jennifer sa...

okej :) tror nog att jag kommer på match-showen :) det lockar mest :D så vi ses väl där då!

Anna-Sara sa...

Sådär har vi också haft det hos oss, lilla Elsa som börjat testa de andra pudeltjejerna vad de går för... men nu verkar det ha ordnat upp sig och Elsa, Tilda och Bella kommer bra överens och har sina egna bestämda platser i flocken:) Maya har sin egen plats men får tyvärr inte bestämma så mycket, kanske är hon nöjd med det:)