lördag 10 maj 2008

Utställningsnyheter

Valputställningen i Hollola förra helgen gick riktigt bra. Helga tävlade mot syster Sidney i klassen för valpar mellan 5-7 månader. Sidney vann medan Helga följaktligen placerade sig som 2:a. Riktigt fin bedömning fick vi, så den är vi stolt över! Här kommer en fri översättning av domare Pia Manninens kommentarer om Helga:


Tilltalande tikvalp av mycket god typ. Rätt typ av skalle. Bra uttryck. Vacker hals. Bra vinklar både fram och bak. Lätta och smidiga rörelser. Svansen har tendens att stiga i rörelse. Vågig päls. Pålitligt temperament. Uppvisas med skicklighet.

Brorsan Tico var också på plats i ringen som enda hanvalp. Slutligen blev det så att Sidney och Tico tävlade mot varandra om rasens bästa valp. Tico drog det längre strået och blev Bäst i rasen medan Sidney blev Bäst av motsatt kön. Stort grattis till er!

Samtidigt vill vi också passa på att gratulera syster Bell i Sverige som också har deltagit i några utställningar och varit rasens bästa valp och fått hederspris! Grattis!


Idag har vi deltagit i en match-show som ordnades i Korsnäs. Sammanlagt var fem valpar anmälda. Helga fick rött band och placerade sig som 1:a!:) Sedan fick vi gå vidare till Best In Show ringen där det sammanlagt var sex hundar som tävlade om placeringarna. Jag kunde inte tro mina ögon då de placerade hund efter hund och vi fick stå kvar hela tiden. Slutligen återstod Helga och en springer spaniel som tävlade om vinsten. Och......VI VANN!!:)
Nedan några foton från dagens bravader.
Helga stod riktigt bra i ringen, men springadet får vi allt jobba på. Utanför ringen springer hon fint brevid mig, men så fort vi kommer in i ringen kör hon sitt eget race. Hon tar avstånd från mig och springer helst framför. Inget jag gillar direkt, men tydligen störde det inte domaren!:)
Nu ska vi ta en promenad i skogen och se ifall vi skulle hitta passlig mark att göra spår på.
Ha en fortsatt trevlig helg!

2 kommentarer:

Maccabee Divine Melody sa...

Stort Grattis, till eran stora framgång i ringen idag.
Gud vad duktiga ni är, man blir riktigt stolt.
Hm, det låter som att vi har samma problem med våra små Älsklingar :).

Kram ifrån oss i Sverige
Martina och Bell

Wilma och Antonia sa...

Wow, Grattis Grattis!!
Det gick ju hur bra som helst!
Grattishälsningar från Antonia