lördag 3 maj 2008

I Hollola på visit

Jag och Helga befinner oss som bäst i Hollola hos Helgas uppfödare på visit. Vi startade hemifrån i går morse och kommer hem igen imorgon kväll. Igår busade Helga och systern Sidney (som bor hos uppfödaren) hela dagen lång. De var alldeles trötta på kvällen. Vi träffade också brodern Tico som bor här i närheten. Oj, vad kul de hade alla tre tillsammans! Helga är nog lite som från en annan planet jämfört med syskonen, utseendemässigt. Precis som förra gången då vi var hit och hälsade på, så är Helga kraftigast byggd av dem alla och den enda med lockig päls! Till lynne, miner och beteende är de alla väldigt lika och man ser drag i dem både från mamma Brie och pappa Remy.

Igår på eftermiddagen fick Helga pröva på att göra sitt allra första spår i skogen. Det gick riktigt bra och hon jobbade noggrannare än vad jag hade tänkt mig. Samma stil som pappa, lugnt och sansat, men säkert!:) Idag har syrrorna lekt och lekt hela förmiddagen. Nu tar de sig en liten tupplur före vi ska åka iväg och titta på agilitytävlingar här i närheten.

Imorgon blir det en intressant dag. Helga, systern Sydney och brorsan Tico skall nämligen alla ställa sig i utställningsringen för första gången på en valputställning här i Hollola. Skall bli intressant att se vad domaren tycker om dem och hurdana bedömningar de får. Får försöka jobba på att få Helgas päls någorlunda rak tills dess. Kvällen är alltså räddad!:)

Ha en bra sommardag allesammans!

4 kommentarer:

Maccabee Divine Melody sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Maccabee Divine Melody sa...

Hej, vad bra det gick idag :).
Bell blev BIR med HP idag, Bell gjorde sitt eget reis i dag hm, nja jag får nog förklara bättre vem som bestämmer och för i ringen :)
Bell är 44 cm hög, mätte henne nu i kväll
Kram
Martina och Bell

Jennifer sa...

Hej! jaa visst är hon söt, en riktigt liten knubbis är hon också. Jo tycker det var ett fyndigt namn de kom på :)
Jepp absolut kommer vi till korsnäs :) blir full dag, då det är först match-show och sen rally-lydnads träning :)
så vi ses i häljen!

*Carina* sa...

Martina -> Jo, utställningen i Hollola gick bra och jag har hört att det har gått riktigt bra för Er också! Helga är 45cm och 16kg för tillfället.