måndag 9 juni 2008

Mer resultat

Förra veckan på onsdagen deltog Helga igen i en match-show, som övning inför utställningen på söndag. Match-showen gick riktigt bra; rött band och en 2:a plats.:)


Igår, söndag deltog vi i vår första officiella utställning i Harjavalta. Sammanlagt 13 bordercollie anmälda. Helga var enda tikvalp, men även en hanvalp var anmäld. Både hanvalpen och Helga vann sina klasser och fick hederspris. Sen tävlade vi då mot varandra om vem som skulle bli rasens bästa valp. Helga drog det längre strået och vann!:)


Resultatet är vi naturligtvis mycket nöjda med, men uppförandet i ringen finns det fortfarande massor att jobba med. Så länge vi var ensamma i ringen gick det faktiskt riktigt bra, men då vi tävlade tillsammans med hanvalpen och han sprang framför så gick det inte alls. Hon lyssnade överhuvudtaget inte på mig utan hade fullt sjå att försöka hinna i fatt den andra hunden. Suck.


Nåja, övning ger färdighet. Ack, den som ger sig!

Foto: T. Rosenback. Utställning i Harjavalta 8.6.08. Helga HP + BIR-valp. Lägg märke till tösens nästan raka päls.;) Gissa om jag kämpade med att få den rak, bättre än så här blir det inte. Och jag lovar, den är faktiskt mycket rakare än den brukar vara!

2 kommentarer:

Maccabee Divine Melody sa...

Stort Grattis till Helga och dig, det är verkligen två skönheter vi har med mycket utav egen fri vilja :).
Som givet kommer vi merän gärna till er, fyra timmar utav det vackra Finland sägger man inte nej till.Säg till när du har en ledig stund vi kommer den 11 Juli - 27 Juli, Bellan ska delta i två utställningar som Ella ska få äran att gå.
Kram
Martina och Bell med familj

Nina sa...

Grattis till resultaten :)