torsdag 28 augusti 2008

Duktig flicka!

Oj, oj vad jag är stolt över lill-tösen min. Jag och Helga har varit på match-show ikväll. Helt apråpå fick jag förra veckan veta att det ordnas match-show, och dessutom hade jag sådan tur med jobbet att vi kunde fara på den. Efter den senaste tidens uppförande i ringen hade jag inte särskilt stora förväntningar nu heller, och uruselt väder hade vi dessutom. Där stod vi då, i ösregnet, jag blåfrusen om fingrarna och Helga stackar'n helt genomblöt. Tanken slog mig ett par gånger "är jag verkligen riktigt klok", men jag var ju definitivt inte den enda som stod där.

Nåja, match-showen gick bra och för första gången på länge kan jag påstå att jag är nöjd med tösens uppförande i ringen. DET var dagens höjdpunkt. Kanske det finns en gnutta hopp att få henne att uppföra sig trots allt.:P Näh, skämt å sido, här ger vi inte upp i första taget. Om det så skulle ta mig flera år att få henne att springa fint i ringen så får det väl ta det då. Slutresultatet blev alltså rött band och en 2:a plats!:) Nu är hon så stolt över sin nya pipleksak, ack den som kommer nära! Den liknar pommes-frites från McDonalds, så det ser rätt kul ut då hon springer omkring med den i munnen.:)

Vi inledde även lydnadskursen denna vecka. Jag som tyckte att vår grundposition är nästintill perfekt och har tränat och tränat för att få henne att sitta på rätt ställe, fick minsann ett hårt bakslag redan första gången på kursen. Hon sitter för långt bak. Jag inser ju det nu, då någon säger det åt mig. Jag visste det, vi borde ha börjat tidigare...! Det är SÅ svårt att träna på egen hand, och det börjar dessutom vara ett bra tag sedan jag tränade toko senast. Jag hann redan bli förskräckt att detta är något som blir svårt att korrigera då vi har tränat det så mycket. MEN, som tur är så har jag en hund som lär sig ooootroooligt fort vad som lönar sig att göra och redan nu (efter 3 dagars träning) har hon börjat hitta den rätta positionen. Hohh...

Nåja, vi tränar vidare. Nu återstår bara en vecka tills Picos officiella debut på agilitybanan. Hjälp, vad har jag gett mig in på....? Perfekt timing (not) med tanke på att båda flickorna löper... Nå, det går som det går.

Nej, nu måste jag förbereda sysselsättning åt en viss H inför morgondagen. Det blir en lång dag för hundarna att vara ensamma. Själv jobbar jag från kl. 7 till 21.30, dubbelskift. Suck. Som tur är så kommer ju T hem på eftermiddagen.

Ha det bra!

*förresten, södernresan är bokad!:) Den 20.9 bär det iväg på en veckas semester till Tunisien! Efter det börjar jag på nytt jobb*

Inga kommentarer: