onsdag 20 augusti 2008

Veterinärbesök och annat

Var hos veterinären idag. Ett besök som slutade med en räkning på 105€.... Usch, vad dyrt det är. Fast man går ju inte dit i onödan heller och så får man ju ordning på problemen. Egentligen skulle bara Pico vaccineras, men så tyckte jag att jag lika gärna kan ta med Helga på samma gång och visa upp hennes ögon då de har runnit så mycket på sistone och är alldeles fulla med grönt slem på morgnarna. Nåja, Pico konstaterades vara frisk och välmående och i gott skick, så han fick sina sprutor. Helgas ögon kunde veterinären heller inte hitta något fel på. En aning röda, men ingen ögoninflammation åtminstone. Hon tyckte i alla fall att vi ska sätta ögondroppar då de är så där slemmiga på morgnarna. Så ögondroppar skrevs ut...
Sen behövde jag mer Fortiflex åt Muru också. Första paketet är slut, hon haltar fortfarande men mycket mindre. Så vi diskuterade Murus problem och kom fram till att vi också ska prova med en två veckors värkmedicinkur. Och så skall vi fortsätta med Fortiflex. Får se nu då. (Martina -> du pratade om något foder som du ger åt din hund som har problem med lederna, vad hette det? Borde försöka se om jag får tag på det här i Finland...).
Annat nytt på hundfronten är väl det att min lilla Helga-gumma håller på att bli stora damen, hennes första löptid började nämligen igår. Misstänkte nästan att den kommer att börja när som helst eftersom Muru också löper för tillfället.
Igår var vi också och tittade på en valp som Pico är pappa till. Så söt han var, Leevi-killen. Jätte fin färg och riktigt fina tecken i ansiktet. Han är bara tre veckor ännu, så vi ska nog fara och titta på honom åtminstone en gång till innan han säljs.
Ikväll är det lydnadskurs som gäller. Kursen inleds med en teoridel, så det ska jag på ikväll. Behöver definitivt uppdatera min kunskap lite. Imorgon är det Picos agilityträning och på fredag far vi och hämtar Muru från uppfödaren där hon är nu då hon löper. Fullt program.
Tack för alla fina kommentarer i gästboken på Helgas hemsida! Synd, då det inte går att svara på dem.

1 kommentar:

Anonym sa...

En som kan hjälpa då hunden har problem med lederna är Msm Jauhe.
D e mycki här runt våra trakter som ger det åt sina hundar. Det är egentligen tillverkat åt hästar. Men passar liika bra fär hundar. / Camilla