fredag 8 augusti 2008

Juli månad förbi i ett huj...

Oj, vad tiden går fort. Så är också juli månad förbi och jag kan till min fasa konstatera att det snart är en månad sedan jag bloggade sist, fast jag innerligt försökt övertala mig själv att det faktiskt inte är så jätte längesedan jag skrev ett inlägg sist.

På hemmafronten har vi haft en mindre renovering på gång. Vi har bytt golv i köket, hallen och två rum på vinden. Ännu återstår vardagsrummet och sovrummet.... Dessutom ska vi bygga ett staket på framsidan som vi har fått bräderna till, men de borde målas innan vi börjar skruva ihop dem... Många fler projekt står också på kö, men de går bra att göra i vinter också. Fullt upp med andra ord.:)

På hundfronten har det också hänt en hel del sen sist. Jag tänkte sätta in lite foton, men tyvärr fungerar inte den datorn där jag har fotona sparade.. Så bara vi får den i skick så lovar jag att sätta in lite bilder också.

I slutet av juli var Helga på utställning i Björneborg där hon för sista gången deltog i valpklassen. Oj, oj säger jag bara.... Som vi har övat, övat och övat och inte blir det alls bättre. Hon drog i kopplet, hoppade, skuttade, snurrade runt och höll på. Ändå tyckte domaren om henne och placerade henne 1:a med hederspris. Och när vi sen tävlade mot den enda hanvalpen på utställningen om vem som skulle bli bästa valp, så lyckades Helga faktiskt sätta ungefär fem steg rätt, vilket tydligen räckte för att domaren skulle placera oss som vinnare och Bäst i rasen-valp. Jodå, resultatet var ju fint, men uppförandet i ringen är jag definitivt inte nöjd med. Med det där uppförandet var vi absolut inte värda att vinna. Blää. På samma utställning fick vi också äntligen träffa Helgas syster Bell med familj från Sverige.:) Oj, så söt hon är Bellan! Och hon kunde minsann uppföra sig fint i ringen.

I mitten av juli deltog jag och Pico i en inofficiell agilitytävling som vår egen klubb ordnade. Som enda ekipage i mölli-klassen tog vi hem ett 0-resultat och vinst. Eftersom det var inofficiell tävling kunde jag inte låta bli att anmäla honom till 1:ans klass också, bara för att se hur det skulle gå för oss. Jo minsann, lite övertid fick vi men annars felfritt och en vinst där också. På köpet fick vi mycket "utskällningar" om varför vi inte tävlar officiellt....;) Så nu har jag lite funderat på det, och har lite planer på att göra vår debut på officiell tävling i början på september då vår egen klubb ordnar tävling. Huj, vad spännande.

Förövrigt har vi simmat och solat en hel del och varit ute lite med båten och så. Helga har fått spåra lite och så har vi tränat lite lydnad. Några varv på agilitybanan har vi också hunnit med. Förra helgen var vi en sväng till Stockholm och shoppade, fast då fick hundarna lämna hemma.
Det var väl ungefär den senaste månadens händelser, förutom jobb förstås.... Nu ska vi ta itu med träningen igen, på allvar. Agilityträningen börjar nästa vecka.

Muru äter sin medicin dagligen och haltar kanske en aning mindre. Vi får se hur det blir med den saken...

Brevid mig just nu har jag en svart-vit huligan som högljutt kräver att vi ska gå ut och leka. Och...den tösen ger inte upp i första taget. Så det är väl bara att dra på sig gummistövlarna och gå ut i regnet.

Ha det bra!

*södernresa lockar*

1 kommentar:

Nina & Turbo sa...

Grattis till resultaten :)
Kanske vi ses på nån utställning nån gång, Turbo inleder sin träning på tisdag :) sen får vi se om öronen fixar sig och han slutar växa i tid.