fredag 30 januari 2009

Nyheter


Lovade ju att återkomma med rapport från förra helgens utställning i Åbo. Som vanligt har tiden bara rusat iväg och jag har inte hunnit uppdatera.

Nåja, förra lördagen började med väckning kl 04.00. *gäsp* Hundarna trodde nog att jag blivit fullständigt galen som stiger upp mitt i natten. Kl.5 bar det så iväg mot Åbo tillsammans med L och Winda. Underbart lite trafik, men föret var halt så vi fick köra försiktigt. Framme i Åbo kl. 9.20 och ringen började kl.10. Riktigt passligt med tid hade vi att förbereda oss.

I ringen gick det rätt bra. Helga uppförde sig hyfsat, även om hon inte ville att domaren skulle mäta henne. Måttbandet var jätte skrämmande! Domare var Ove Germundsson från Sverige och kritiken lyder så här:

"15 mån. tik som gör ett låg anställt intryck. Feminint välskuret huvud. Bra öron och ögon. Utmärkt hals, rygg och svans. Bra ben och tassar. Något fattig i front, bröstkorg. Typiska vinklar och rörelser. Storlek 47-48cm."

I juniorklassen var det sammanlagt 7 hundar. Helga fick Excellent och placerade sig 2:a. Riktigt nöjda är vi. Även för Helgas kompis gick det bra. Hon deltog i unghundsklassen med samma resultat som Helga. Kul! Nästa utställning blir i Tammerfors i mitten på mars.

Nu måste jag rusa iväg. Bastun och en kall cider väntar.:)

Ha det bra!

Inga kommentarer: