söndag 1 mars 2009

Hopplös hårlös hund


För tillfället har jag en riktigt hopplös hund i familjen, nämligen Helga. Som att ha en trotsig unge... Efter löptiden i december förändrades hennes beteende som i en handvändning. Hon drar, skäller och morrar åt alla hundar som kommer emot. Hon är riktigt argsint och försöker flyga på dem om de kommer nära. Åt människor skäller hon också. Om hon råkar vara lös och det kommer en människa gående på gården så springer hon i full fart skällande rakt emot dem. Hjälper inte ett dugg vad jag försöker locka henne med. Sen då hon väl kommit fram så nosar hon bara på dem och kommer i full fart tillbaka till mig. Folk blir naturligtvis rädda då hon bär sig åt så där. T.o.m med "hundvänner" vi träffar med jämna mellanrum måste hon först kommendera och "sätta på plats" innan hon kan leka snällt. *ÅHH*

Jag hoppas verkligen det går över så småningom. Även inomhus har hon börjat hitta på en massa dumheter då hon är ensam hemma. Tuggar sönder en massa, drar ner saker hon kommer åt från bord och bänkar...och tuggar sönder dem naturligtvis. Undrar om detta nu beror på att hon blivit könsmogen och är lite "ur balans" så att säga och inte riktigt vet sin plats. Eller om det beror på att vi verkligen har haft "vinterpaus" från allt vad träning heter och bara lekt och gjort långa promenader (nåja, lite grann har vi nog tränat hemma...). Vi får väl se om det lugnar ner sig nu då träningarna snart kör igång igen.

Helga har också fällt all päls och hon är riktigt, riktigt hårlös för tillfället. Förstår inte varför hon löser pälsen nu, hon löste ju allt före löptiden. Få se nu om hon tänker börja löpa igen eller om hon bara annars fäller. Det tråkiga är att jag har anmält henne till två utställningar, Tammerfors om två veckor och Vasa i slutet av april.

Idag har vi haft en riktigt härlig söndag. Började morgonen med en snabb promenad med Helga och sen åkte vi i väg på agilityträning. T gick ut med Muru och Pico under tiden. Vi tränade intensivt lite över en timme och det gick riktigt bra. Som vanligt gav Helga 110% och matte hade inte en chans att hinna med på banan. Efter träningen åkte vi hem en sväng, bytte kläder och åkte iväg på match-show. Helga fick rött band men placerade sig inte. Uppförandet var väl si sådär. Jag som föreställde mig att hon skulle kunna ta det lite lugnt i ringen då hon fått träna agility före, men där tog jag fel. Gasen i botten höll hon i ringen också... Dock stod hon jätte bra, så det är jag nöjd med. Helgas bästa kompis Winda fick blått band på match-showen och placerade sig 3:a. Grattis L och Winda!!:)

Efter match-showen fick hon sen leka av sig tillsammans med Winda (även hon en bordercollie). Fanns fortfarande massor med energi kvar! Nu efter att vi har kommit hem så har hon faktiskt tagit det rätt lugnt (tog alltså 6 timmar att få ner energinivån en aning...). Dock är hon nog den som först ställer sig vid dörren då vi ska ut, alltid redo!

Tror jag ska slänga mig på soffan en stund nu, innan det är dags för kvällspromenad med de fyrbenta. Nästa vecka börjar lydnadsträningen!:)

Ha det bra!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hejsan!
Helga är ju så superivrig, typisk border collie. Ger aldrig upp eller tröttas ut. Du har ett mejl som helst ska läsas snabbt. Jag har redan fått svar från Jessica och hon ställer sig positivt till att vi kommer. Nu får vi föreslå datum. Åter till Helga, håret växer snabbare än du tror så hon kan vara i ypperlig pälsform åtminstone till Vasa. Vi hörs! Häls. Bodil