söndag 15 mars 2009

Tammerfors utställning med magsjuka och ond fot

Så var då utställningen i Tammerfors avklarad. Gårdagen började dock inte så bra...Hela natten mellan fredag och lördag kunde jag inte sova alls, hade så fruktansvärt ont i magen. Väckning kl. 5.40 och jag mådde fruktansvärt dåligt. Tanken på att jag borde äta frukost fick mig bara att må ännu sämre. En stund senare fick jag diarré också.... Ringde L som jag skulle åka med och berättade hur jag mådde och att jag troligen blir tvungen att stanna hemma. Efter en kort diskussion kom vi dock fram till att jag kanske kan klara det ändå, bara jag "kurerar" mig ordentligt. Slängde in två Immodium (diarré medicin) och lite mjölksyretabletter, packade med extra mycket vatten, plastpåsar, toapapper, värkmedicin (brukar alltid få feber då jag blir sjuk), Immodium och mer mjölksyretabletter och så bar det iväg. Magen hade sitt eget liv under resan, snurrade och knep, men relativt bra gick det ändå.

Väl framme fick vi köra i en lång, lång bilkö och hamnade på en parkering jätte långt borta (sammanlagt 7000 hundar anmälda till utställningen, så det var lite trångt...). Som tur var så hade vi gott om tid på oss. Det tog sin lilla tid att promenera från parkeringen till hallen och sen fick vi köa för att komma in, och innan vi hittade ringen sen! Hohh, svetten rann innan vi var framme. Sen blev det ett eget litet projekt att hitta en ledig fläck att sätta upp hundburarna på.

Helga är helt utan päls för tillfället. Kan inte förstå hur hon kunnat tappa precis all päls nu. Så egentligen kändes det lite onödigt att åka 3,5 timme för att visa upp en naken hund. Nåja, några dagar tidigare gav även min högra vrist upp hoppet. Har gått med den hårt lindad och ändå har jag haft svårt att gå. Vet inte vad som har hänt med den, men sjuk som attan är den! Som tur var, så hade Helgas uppfödare möjlighet att komma till Tammerfors och det blev alltså hon som fick visa upp Helga. Tilläggas kan ju att jag var ganska slut efter en bilfärd på närmare 4 timmar, ingen mat i magen och en sjuk vrist. Usch.

Nåja, Helga blev som tokig då hon träffade uppfödaren,visste inte hur hon skulle vara! Hon kunde dock uppföra sig riktigt fint i ringen, trots att jag stod precis utanför. Totalt 11 hundar i Helgas klass, domaren var Marion Hopkinson från England. Helga fick Excellent, men ingen placering denna gång. Kritiken lyder så här:

"Very typical head. Good stop, eye and ears. Well boned. Excellent in profile. Strong hock. Good tail set. Well coated. Sound movement with good drive behind."

Fin bedömning, även om jag inte kan begripa det där med "well coated". Päls? Nej, verkligen inte! Domaren var i alla fall jätte gullig.

Hemfärden gick nog också bra, även om jag hade stora svårigheter med att hålla mig vaken i bilen. Det var en påfrestande dag.

Nästa utställning blir i Vasa den 25.4. Sista gången vi får delta i juniorklassen.

2 kommentarer:

Nina sa...

Oh då debuterar även Turbo med utställning! Kanske blir det första och sista, är rädd att han är för stor..
Hoppas du mår bättre och att vristen börjar bli på bättringsvägen!

Anonym sa...

Vilken fin kritik Helga fick! Tydligen var hon inte helt naken med tanke på "excelent coat";)Hoppas du mår bättre nu! Häls. Bodil