tisdag 27 oktober 2009

Utställning, födelsedag och sjukskrivning

Det börjar bli längesedan jag har hunnit uppdatera nu. Dagarna går så fort och kvällarna har varit fullspäckade med program, mest hundprogram...;)

Vi deltog i den internationella utställningen i Seinäjoki förra helgen den 24.10. Jag hade endast anmält Helga och det räcker nog bra till. Har händerna fulla att hålla reda på den hunden! Vi får än en gång vara riktigt nöjda med resultatet. Domare var Denis Kuzelj från Bulgarien.
Bedömningen:

"Beautiful type. Excellent head, nice expression. Long neck. Excellent topline. Strong bones. Deep chest. Strong angulations. Correct coat texture. On the move too high tail. Topline could be more stabile in movement"

Slutresultatet blev Exc/1, BT 4. Det är den där svansen som har en stendens att stiga för högt ibland. Lever fortfarande på hoppet om att den kommer att börja hållas nere då hon inser att man inte behöver "varva upp" sig så mycket utan faktiskt kan ta det lugnt i ringen. Bättre har det blivit...

I Seinäjoki fick jag också äran att visa upp en junior sheltti hane, Picos avkomma. Alldeles underbar och såå lik sin pappa! Han klarade sig riktigt bra och fick exc och placerade sig 3:a i juniorklassen. Inte illa för att vara första gången i juniorklassen! Jag får tacka Morgans matte, husse och lillhusse för att jag fick visa upp honom!


*Min ögonsten, mitt allt*
Helga hade födelsedag igår den 26.10. Lilla fröken min blev 2 år redan!! Tänk vad tiden går fort och tänk så mycket roligt vi har haft tillsammans. Har bara så svårt att inse att hon faktiskt är vuxen nu. Hon är nog väl medveten om att matte har svårt att släppa "valptagen" och kan dra i de rätta snörena. Där har jag minsann mycket att jobba på och vi har våra duster nu som då...


Idag är minsann ingen rolig dag. Har funderat fram och tillbaka vad jag ska göra med vaccinet mot H1N1 (svininfluenssa i dagligt tal...). Igår inleddes då vaccineringarna på min arbetsplats och man erbjöds möjlighet att få både det vanliga influenssavaccinet och vaccinet mot svininfluenssa. Jag hade egentligen bara tänkt ta vaccinet mot vanlig säsonginfluenssa, men med tanke på att vissa patienter jag har att göra med är väldigt infektionskänsliga så beslöt jag mig ändå för att ta både och. Och nu är det det jag lider för idag...


Feber, frossa, muskel-, led- och huvudvärk, svindel... Och jag har så sju tusans ont i armarna! Den vänstra är värre, där sattes svininfluenssavaccinet. Det blev inte mycket sömn förra natten ska jag säga. Värk överallt och så var jag nästan så illa tvungen att sova på rygg... Tänk att jag alltid ska drabbas av allt...Feber för minsta lilla... Bläää.


Tror jag ska krypa ner under täcket nu.

5 kommentarer:

Laura ja W sa...

Voi että, paranemisia!:) Toivottavasti alkaa helpottaa pian. Hyvin ajateltu ottaa ne maanantaina;) Lähetin muuten s-postia kennelliittoon niin varoajan eka päivä on se päivä jolloin koira saa viimeisen kerran lääkettä eli voidaan osallistua Jyväskylässä siihen KV näyttelyynkin!:)

terez sa...

hejsan! va roligt med lite uppdatering=) krya på dig vännen, hoppas itt du behöver va na läng sjuk =)

terez sa...

Jo det går säkert bra, du kan ju hör av dig närmare då så får vi sii lite hur e passar men he ska nog ordna sig =)

Anne, Lilli ja Iitu sa...

Onnittelut Helgalle! Tosi kaunis potretti koirista. Hieno! Meillä on myös töissä rokotukset käynnissä ja ajattelin ottaa sekä sika- että kausi-influenssarokotteen. Toivottavasti ei nouse kuumetta, kuulostaa kamalalta. Parane pian!

Eddie & Dino sa...

Det gick ju riktigt bra på utställningen, nu är det Jyväskylä nästa, eller? Grattis till Picos fina avkomma, jättekul att det gick så bra :)Jag hade ingen energi att åka så vi stannade hemma. Kanske det var lite kraftigt med TVÅ vaccin på samma gång, hoppas det går snabbt över. Vi tränar i växthuset på söndag :)