lördag 29 maj 2010

Grupputställning i Harjavalta

Här kommer dagens nyheter från grupputställningen i Harjavalta. Hade en lite annorlunda domarbekantskap i dag, hon kom från Polen, pratade tyska och var väldigt långsam i sin bedömning (låg ungefär 2,5 timme efter i tidatabell). Det som gjorde det hela ännu mer spännande och förvirrande var att hon placerade alla hundar före hon bedömde dem och hon rörde inte hunden en endaste gång!:) Nåja, ingen skada skedd, alla fick ju trots allt sin bedömning. Så också Helga (vars uppförande i ringen var allt annat än snyggt...) Bedömningen av domaren Ewa Buklad, Polen låter så här:

"Prächtige Hundin mit gute Knochen. Typische Kopf. Etwas zu lang in Lenden. Gute Bewegung."

Fritt översatt till svenska låter det ungefär så här:

"Vacker tik med bra benstomme. Typiskt huvud. En aning för lång i länden. Rör sig bra"

Kort och konsist. Slutresultatet blev Exc/2, Bästa tik 3.

Nästa utställning blir i Jönköping, Sverige i mitten på juni.:) Nu siktar vi in oss på inofficiell agilitytävling inkommande fredag den 4.6 och den 12.6 är det tänkt att vi äntligen ska våga ta steget ut på de officiella agilitybanorna!:)

2 kommentarer:

Anne, Lilli ja Iitu sa...

Missä on epäviralliset kisat, Vaasassako? Jos jaksan, vois lähteä Lillin kanssa ottamaan tuntumaa vieraisiin esteisiin...

Eddie & Dino sa...

Det gick helt ok för er då i regnet. Hoppas det var ok att vi tränade lite utanför stängslet i går, både Eddie och Dino behöver träna på att ta det lungt fast andra leker bredvid. Vi ses väl nog innan, men lycka till i Jönköping och hoppas det går riktigt bra både i Sverige och Danmark.