måndag 2 augusti 2010

Specialutställningar

Förra helgen tillbringades på resande fot. På fredag bar det av ner mot Helsingforstrakten för att delta i Bc specialutställningen på lördag och på söndag blev det ett besök på sheltti-specialen i Tammerfors. Tänk att båda utställningarna ordnades samma helg och åt samma håll dessutom!

Vi (=jag och Helga + L och Dumle) övernattade i Janakkala i en liten stuga vi hade hyrt. Alldeles ypperligt ställe att bo på med tanke på hundarna. De fick springa lösa och leka så mycket de orkade. Den var också fullt utrustad med alla tänkbara bekvämligheter, så också vi tvåbenta trivdes utmärkt!:)

(Vår lilla söta stuga)

Lördagen tillbringades så i Helsingfors på Bordercollie specialutställningen. Vi hade verkligen inga förväntningar eftersom Helga fortfarande är totalt utan päls. Det roligaste var att få träffa alla "Maccabeeare", både nya och gamla. Vi hade lite knytkalas tillsammans, pratade och umgicks. Domaren var ingen höjdare och finska hundar hade tydligen inte så hög kvalitet... Helgas resultat för dagen blev MG och där tog det äventyret slut. Bedömningen av domaren Helen Broadhurst från England låter så här:


"Athletic in apperance, although a little square. Broad skull, good cheek and muzzle. Oval eyes. Ears well set apart. Correct mouth. Good lenght of neck. Broadning (?) to shoulder. Steep in upper arm. Not as good in spring of rib. Not as broad in thigh. Good turn of stifle. Incorrect croup and tailset (!!). Good lenght of tail. Movement ok. Temperament ok."
Helga uppförde sig alldeles exemplariskt med uppfödaren Ella i ringen och till och med svansen hölls på tillåten nivå hela tiden! Så jag förstår mig inte på vad domaren klagade på om svansföringen.
Söndagen sen tillbringades på Shelttispecialen i Tammerfors. Jag fick äran att visa upp Dumle för en trevlig engelsk domare. Med tanke på att han är så ung ännu och inte färdigt utvecklad, samt lite för lätta öron ännu så gick det riktiogt hyffsat. Resultatet för lill-killen blev MG och han fick mycket fin bedömning! :)

Hemvägen sen gick en sväng via det nyöppnade IKEA i Tammerfors, och bilen var välfylld med saker från golv till tak...;)

Måste bara också sätta in en bild från årets "ahaa-upplevelse". Naturligtvis är det vårt lilla svart-vita geni som har kommit på den brillianta idén, att simning är mycket roligare och mer spännande om man tar en liten flygtur innan man plaskar i vattnet. :)


Hela augustimånad är välfylld med olika hundevenemang:
*9.8 Strand Cup deltävling (inofficiell)
*14.-15.8 Fyra officiella agi-tävlingar
*22.8 Mentaltest med Helga (och förhoppningsvis får vi ansöka om Fi UCH-titeln efter det)
*27.8 Strand Cup finalen
....och mellan varven skall det såklart tränas en del också.....

Inga kommentarer: