söndag 18 juli 2010

Agilitytävling och BH-prov

Här kommer en kort snabbrapport över den senaste tidens händelser.

Den 8.7 var vi på officiell agilitytävling i Vörå med Helga. Banan var riktigt rolig och hunden lyssnade bra. Dock lyckades vi bli diskade då Helga fuskade på kontaktfältet på A-hindret, sprang förbi följande hinder och tog under ringen. Jag var inte beredd på att hon skulle hoppa över kontakten (hon som har tagit kontaktfälten så fint!) och hann inte med... Men, jag är jätte nöjd ändå och vi hade riktigt skoj. Förmodligen blir nästa tävling den 14.- och 15.8.

Idag har vi då deltagit i BH prov här i Vasa. Vi håller ju inte på med någon brukshundsgren just nu, men man vet ju aldrig vad framtiden för med sig. Jag skulle vara intresserad att hålla på med spårning och kanske sök, men just nu räcker inte tiden till. Hur som helst så ville jag i alla fall gå BH provet, mest för träningens skull och i fall vi börjar på med brukshundgrenar så har vi ju det undanstökat då.

I det stora hela gick provet riktigt bra. Domaren kommenterade att hon gick bättre fot utan koppel och att det märks att vi inte har tränat så mycket i koppel (helt sant, av någon anledning blir det oftast att träna fotgående utan koppel...). Hon kunde ha satt sig lite snabbare i grundposition och på sittande under gång blev hon stående. Förövrigt inget att anmärka och lydnadsdelen godkändes. Stadsdelen var jag egentligen inte orolig för, i allmänhet uppför hon sig fint. Så också idag. Inget att anmärka och även stadsdelen godkändes. Således har Helga fått sin första titel, numera BH Maccabee She Bangs. :) Känns riktigt skönt att ha kommit igenom.

Förövrigt har jag bara två hundar hemma just nu. Muru har löptid och Pico har fått bo hos L under tiden. Dock börjar löpet vara över för denna gång och jag hoppas kunna hämta hem lilla gubben nu i början av veckan.

1 kommentar:

Anne, Lilli ja Iitu sa...

Innostuin "heikkona hetkenä" maksamaan kisalisenssin ja suunnittelin, että voitaisiin aloittaa Lillin kanssa kisaaminen hyppyradalla VAS:n kisoissa 14.8. Keppejä pitää vielä kovasti treenata ja aion mittauttaa Lillin perjantain kisoissa. Niin kovasti toivon, että se olis mini, aika rajoilla mennään.
Ehkä Vaasan kisoissa nähdään (ellei mene pupu pöksyyn meikäläiseltä...)