onsdag 16 juni 2010

Inledningen på den officiella agilitykarriären

Helgas officiella agilitykarriär inleddes lördagen den 12.6 med två agilitybanor och en hoppbana. Vädret var inte det bästa, men vi klarade oss undan regn i alla fall.

Första banan kändes rätt lätt (vilket alltid är farligt, för då slarvar jag med handlingen...) och innehöll inte särskilt många svåra svängar. Dock hade jag en hund som gick helt på övervarv och blev bara ännu hetare av att se då andra ekipage sprang banan. Sen då det väl blev hennes tur var det full fart framåt och jag hängde inte riktigt med till 100%. Banan slutade i en diskvalificering efter 3 vägran (tror de alla kom på slalomet...). Dessutom fick vi också en 5 för att hon rev bitarna på muren (det gör hon nästan alltid så det kom inte som någon överraskning...).

B-banan kändes mycket, mycket svårare än den första. Den innehöll många knepiga svängar och det var flera ställen jag var osäker på hur jag skulle föra henne. Dock lyckades vi få ett resultat på 5,24 (5 på slalom och 0,24 sekunders övertid efter lite krångel....).

C-banan var då en hoppbana som var riktigt rolig och inte alls särskilt svår den heller. Dock blev vi också "diskade" på den banan, vilket var helt och hållet mitt fel. Slarv, slarv, slarv.... och jag är så harmad, för det där har vi faktiskt tränat på. Tävlingsnerverna och tankarna höll inte hela vägen...

För att se det positiva:
+ ALLA ribbor hölls på plats (sensation!!!)
+ ALLA kontaktfält gjordes, om än lite långsamt, men de gjordes i alla fall!
+ Hon hölls på plats i starten 2 av 3 gånger
+ På B-banan tog hon muren UTAN att riva bitarna (än finns det hopp!)
+ Snygg gunga (brukar hända att det blir flyggunga allt mellan varven...)

Utmaningarna:
- FEL ingång på slalom alla tre banorna (hon brukar inte ha problem med det...mer övning!)
- Osäkerhet på långhoppet (tränat för lite...)
- Bitarna på muren flög långa vägar på A-banan (av någon anledning tar hon fart från dem med bakbenen. Detta skall lösas!)
- En förare som slarvar med handlingen allt för ofta, som tror att hunden kan utföra en massa hinder på egen hand och inte visar henne tillräckligt bra och som har en koordination i likhet med en elefant. Denna gång också en mycket trött förare som inte hade hjärnkapacitet att tänka till.... HÄR är den största utmaningen!

I det stora hela får vi vara nöjda med vår prestation. Detta var vad det räckte till denna gång. Bara att träna vidare och ta nya tag. Nästa officiella tävling är redan inbokad i kalendern till den 8.7. Då blir det en kvällstävling.

Nu åker vi iväg till Sverige på nya äventyr. Den 18.-21.6 befinner vi oss i Jönköping på tre dagars internationell utställning, sen bär det av till Danmark för lite semester och på torsdag den 24.6 deltar vi i Världsutställningen i Herning. Midsommar firas i år på Åland där vi befinner oss den 25.-27.6. Sen kanske vi styr kosan hemåt... vi får se, vem vet!

2 kommentarer:

Eddie & Dino sa...

Det gick ju riktigt hyfsat för att vara de första riktiga tävlingarna. Nu är det bara att anmäla till fler tävlingar(och att träna förstås) :)Riktigt bra att ni fick ett så fint resultat på B-banan. Tackar för grattiset, det kom i sista minuten nu är han kortklippt.

Kati sa...

Jos oikein ymmärsin tekstistäsi (ruotsia kun en kovin hyvin ymmärrä) niin tosi hyvin meni ensimmäiset viralliset kisat. Hienoa!!

Niin, ja onnea näytelmiin!